Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΡΕΣ 1965-1967. ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

 Ο Κακλαμάνης απειλεί τον Ψυχάρη με αποκαλύψεις και μιλά για «σκελετούς σε ντουλά

Ο Κακλαμάνης απειλεί τον Ψυχάρη με αποκαλύψεις για «σκελετούς σε ντουλάπες»

Εξαιρετικά επιθετική είναι η νέα απάντηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη προς τον εκδότη των εφημερίδων Νέα και Βήμα, Σταύρο Ψυχάρη, τον οποίο απειλεί με αποκαλύψεις επί οικονομικών θεμάτων.
Ο κ. Κακλαμάνη, σε επιστολή που έστειλε σήμερα προς την εφημερίδα επισημαίνει ότι ο κ. Ψυχάρης δεν μιλάει για την ταμπακιέρα: «Εκκρεμεί η απάντησή του στη σαφή και δημόσια καταγγελία μου ότι «ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ».
Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κακλαμάνη:
Ο «Αθηναίος πολίτης» κ. Στ. Ψυχάρης, εκδότης «των Νέων» και «του Βήματος» συνεχίζει να με υβρίζει και συκοφαντεί με δαπάνες των πολιτών που όλο και λιγότεροι, πλέον, αγοράζουν τις εφημερίδες του.
Δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος στόχος του. Υπήρξαμε όλοι όσοι αντισταθήκαμε και το 1989 στην επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, διασυρμού και εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Και είμαστε όλοι -πλην «Λακεδαιμονίων»- όσοι υπερασπιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ και την ενότητά του στις επιθέσεις που δέχεται με σκοπό και πάλι τη διάλυσή του, την πολιτική πόλωση και την κυβερνητική αποσταθεροποίηση. Πρόκειται για την απεγνωσμένη προσπάθεια ορισμένων εκδοτών και τραπεζιτών, οι οποίοι δικαίως φοβούνται ότι οι επίτροποι που τοποθετούνται στις τράπεζες θ' ανοίξουν και τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της διαχείρισης εκατοντάδων δισ. €. Επιφυλάσσομαι να γίνω αναλυτικότερος.
Ο κ. Στ. Ψυχάρης ανασκολοπίζει και φαλκιδεύει κατά το δοκούν τις απαντήσεις μου στα γραφόμενα του. Είναι γνωστό πόσο σέβεται τη δημοσιογραφική δεοντολογία...
Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που τη σέβονται, τις δημοσίευσαν και οι μη «παροικούντες» προ 40ετίας ή τώρα την «Ιερουσαλήμ» πληροφορούνται, όπως δικαιούνται, την αλήθεια για τον κ. Ψυχάρη και για μένα, πέρα από τους πολίτες της Β' Περιφ. Αθηνών, που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους ανελλιπώς, επί 38 χρόνια σε 15 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Όλοι δικαιούνται, επίσης, να διερωτώνται: Κατανοητό το πάθος εναντίον μου της άλλης πλευράς. Δεν τους βγήκε, και εξαιτίας μου, το σχέδιο χειραγώγησης και ενσωμάτωσης πολλών στελεχών των προδικτατορικών νεολαιών στο καθεστώς τους. Ο κ. Ψυχάρης, όμως, «τι ζόρι τραβάει» γι' αυτό;
Ας αφήσει, λοιπόν και τους προσβλητικούς υπαινιγμούς εναντίον μου γιατί «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!..».
Ας μιλήσει για την «ταμπακιέρα». Εκκρεμεί η απάντησή του στη σαφή και δημόσια καταγγελία μου ότι «ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ».
Προσθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για τη Ν.Δ.. Ποιός δε θυμάται την ανάμειξη με τα περί «κλώνων» και «Ντόλυς»; Τα ίδια ισχύουν όχι μόνο για τα δυο κόμματα, αλλά και τις κυβερνήσεις τους.
Αυτή είναι η δουλειά ενός εκδότη;
Είναι καιρός επιτέλους, όλοι όσοι πραγματικά πονούν αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές να πουν όλη την αλήθεια για τη Μεταπολίτευση και πώς φτάσαμε ως εδώ. Να μάθουν μέσα από ποιο ναρκοπέδιο συμφερόντων έπρεπε να περάσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Τα ίδια συμφέροντα επιδιώκουν σήμερα εκμεταλλευόμενα την οικονομική κρίση και το λαό που υποφέρει, μαζί με όσους παρουσιάζουν ως «απολεσθέντα παράδεισο» τη δικτατορία να καταστήσουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία τον «αποδιοπομπαίο τράγο» όσων αυτοί διέπραξαν με διάφορους επίορκους κατά καιρούς και ομοτράπεζούς τους πολιτικούς. Όσους, κυρίως η έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων τους επέτρεπε και τους επιτρέπει ακόμη, να αναδεικνύουν και να επιβάλλουν με τα ελεγχόμενα από τους ίδιους Μ.Μ.Ε..
Αυτές τις δυο πληγές της Δημοκρατίας, την «ενός ανδρός αρχή» στα κόμματα και το ρόλο των επιχειρηματιών στα Μ.Μ.Ε., επισημαίνω επί 25 και πλέον χρόνια, συχνά σε «ώτα μη ακουόντων». Πιστός, όμως, στις αξίες που ακολουθώ από μικρό παιδί σε ολόκληρη τη ζωή μου «εν γνώσει των συνεπειών».


Πηγή: Ο Κακλαμάνης απειλεί τον Ψυχάρη με αποκαλύψεις για «σκελετούς σε ντουλάπες» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/79617#ixzz2E3mBNzuJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου