Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟ.....ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!!

Φοβούνται να έρθουν στη Σύρο.....


ermoupolis-panoramic
Επιμελώς θα αποφύγει – όπως όλα δείχνουν – η κυβέρνηση την εκπροσώπησή της στη Σύρο κατά την εορτή του πολιούχου του νησιού Αγίου Νικολάου. Όπως συνέβη και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έτσι και στις 6 Δεκεμβρίου, κανένα κοινοβουλευτικό στέλεχος της κυβέρνησης – εκτός απροόπτου - δε θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις και ο λόγος είναι προφανής.
Μετά και την ψήφιση του Μνημονίου 3, φοβούνται να έρθουν στην Σύρο, μήπως και η παρουσία τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Φοβούνται μην τυχόν και εισπράξουν γιούχα και αποδοκιμασίες από μερίδα πολιτών που τους περιμένουν στη γωνία.
Γι αυτό, όπως συνέβη και την 28η Οκτωβρίου, έτσι και στις εκδηλώσεις του Αγίου Νικολάου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει κάποιος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ονόματι Μόσχος Κορασίδης, ο οποίος κατά την εθνική επέτειο είχε έρθει σχεδόν ινκόγκνιτο στη Σύρο, δεν συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, ούτε με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Απλά ήρθε για να έρθει και να μην ειπωθεί ότι δεν εκπροσώπησε κανείς την κυβέρνηση.
Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην εορτή του Αγίου Νικολάου. Πάνε οι εποχές που την ημέρα εκείνη επισκέπτονταν την Σύρο υψηλόβαθμά κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, υπουργοί ή ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και κανείς δεν τολμά να εμφανισθεί στο νησί. Ούτε καν οι ίδιοι οι βουλευτές Κυκλάδων που έχουν γυρίσει την πλάτη στην εκλογική τους περιφέρεια.
Κι όλα αυτά σε μια εποχή που τα τοπικά προβλήματα διογκώνονται με θεαματικές ταχύτητες, αλλά κανείς κυβερνητικός παράγοντας δεν έρχεται για να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και να γίνει αποδέκτης των αιτημάτων της κοινωνίας του νησιού.

http://www.cyclades24.gr/index.php/component/k2/item/2265-fobountai-na-erthoun-sth-syro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου