Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΡΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ…..




            Όπως όλα τα άρθρα μου, έτσι κι αυτό αφορά όλους, μα ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ανεξαρτήτως αν έχουμε δανεισθεί ή όχι από τις Τράπεζες, άσχετα αν μέχρι σήμερα είμαστε συνεπείς ή όχι, με τις δανειακές μας και όχι μόνο υποχρεώσεις.
            Και αμέσως εξηγούμαι,
            Επειδή δεν υπάρχει  καμιά, μα καμιά εμπιστοσύνη, πλέον,  σε κανένα από τους βουλευτές, κυρίως βέβαια, της «αναξιόπιστης» και πειθήνιας δικομματικής κυβερνητικής πλειοψηφίας, που ενώ σήμερα απειλούν, όπως κάνουν σχεδόν πάντα μέχρι τώρα, ότι δεν θα τα ψηφίσουν, την άλλη μέρα το ξεχνούν και με ……… χειροκροτήματα ψηφίζουν, ναι σε όλα, όσα τους επιβάλουν οι δανειστές και η ουσιαστικά «κυβερνώσα» Τρόικα, με την απειλή της διαγραφής τους και την δικαιολογία ότι μας …… σώζουν!!!!!
            Γι αυτό αποφάσισα να γράψω, όσο μπορώ πιο αναλυτικά, πιο σαφή  και κατανοητά, προς κάθε ρημαγμένο, κυνηγημένο και με μανία καταδιωκόμενο από τους «δήμιους» μας, κάθε λογής και υπόστασης δυνάστες μας (Δ. Ν. Τ., Τρόικα, Κυβέρνηση, εισπρακτικές εταιρείες, συστημικά ΜΜΕ κλπ).
            Με την μέθοδο του «σοκ» που εφαρμόζουν, πάνω από τρία χρόνια τώρα, βάζουν ένα «λαγό» να κάνει μια «τρομοκρατική» δήλωση, που αργότερα την διαψεύδουν και αφού καλά - καλά δεν έχουμε συνέλθει αρχίζουν να την συζητούν, με την υψηλή προστασία και συνηγορούντων των «εξωνημένων» ΜΜΕ.
            Έτσι έκαναν και με την νέα «βόμβα» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
            Αφού πρώτα έβαλαν, τον εγνωσμένης «πολιτικής κουλτούρας», Μάκη Βορίδη να σπεκουλάρει, φλυαρώντας ιλαροτραγικά, αναμοχλεύοντας το πιο πάνω θέμα, ανάθεσαν σε άλλον να δηλώσει λίγο αργότερα και σε ανύποπτο χρόνο, αλλά κυρίως, χωρίς κανένα λόγο και να μας προϊδεάσει ότι «εξετάζεται το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1/1/2014 από τις τράπεζες».ήτοι: «Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν να εκτελούνται, σταδιακά, από τις αρχές του 2014» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, περί το τέλος του προηγουμένου μηνός Ιουλίου.
            Αμέσως, τότε, έσπευσαν να διορθώσουν, «δήθεν», τα αδιόρθωτα και τον πανικό που δημιουργήθηκε, όλοι οι εντολείς του. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, εκτελούσε εντολές. Ο «λαγός» έκανε την δουλειά του, επιτέλεσε το έργο του……!!!!!
            Τώρα το πελώριο αυτό και απειλούμενο να εκραγεί θέμα, για όλες σχεδόν τις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, ταλανίζει το Πανελλήνιο και έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις,
            Οι υπέρμαχοι και μνηστήρες της μνημονιακής πολιτικής, με προεξάρχοντα τον «τραπεζίτη», μη εκλεγμένο, υπουργό οικονομίας Στουρνάρα, κάνουν τα πάντα να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της άρσης της απαγόρευσης.
            Η τελευταία δε δήλωση του «συνήγορου» των τραπεζών ήταν η εξωφρενική φράση: Θα κινδυνεύσουν να καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν εφαρμοσθεί!!!!
            ΕΔΏ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΊ ΌΤΙ ΠΆΝΤΑ ΛΕΕΙ ΌΤΙ «ΈΧΕΙ ΔΊΚΙΟ Η ΤΡΌΙΚΑ»
            Όπως επίσης σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι «έχουμε κρυμμένα 20 δις ευρώ σε μπαούλα και στρώματα», είναι δικά του λόγια!!!!
            Να περιμένουμε κατ’ οίκον έρευνες; Σε κατοχικές καταστάσεις όλα γίνονται!!!
            Αφού μεθοδικά μας εξαθλίωσαν, μειώνοντας συνεχώς και σταδιακά τους μισθούς, τα επιδόματα, τα δώρα και τις συντάξεις μας, μέχρι το ναδίρ της αντοχής μας, αφού μας φόρτωσαν με δυσβάσταχτα χαράτσια, αφού μας επιβάρυναν με φόρους και εισφορές ακόμη και χωρίς να έχουμε ούτε καν εισόδημα, (φορολογούνται οι άνεργοι για το επίδομα ανεργίας και για τεκμαρτό εισόδημα που δεν υφίσταται για πρώτη κατοικία και αυτοκίνητο κλπ), αφού η ύφεση έχει χτυπήσει προ πολλού κόκκινο και όλοι ή σχεδόν όλοι δεν μπορούμε ούτε να ζήσουμε με τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης και τα έξοδα να καλπάζουν. Αφού δεν μας άφησαν εισόδημα ούτε για να ζήσουμε, αφού πληρώνουμε μέχρι και τους γιατρούς και τα φάρμακα με το χάλι που έφτασαν το ασφαλιστικό μας σύστημα. Αφού αυτοί ξεπέρασαν κάθε όριο αναλγησίας και πλέον «εγκληματούν κατά του έθνους και του λαού. Τώρα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όπως μας ευτέλησαν, ζητούν να μας πάρουν και τα σπίτια μας αντί πινακίου φακής, χαρίζοντας στις τράπεζες, χρεώνοντάς μας σαν κράτος, περίπου 250 δις ευρώ, που πλησιάζει το Ελληνικό χρέος, για να μη πτωχεύσουν αυτές, αλλά να πτωχεύσουμε εμείς.
            Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Έλληνες και που λίγοι έχουν καταλάβει είναι το πιο κάτω.
            Δεν κινδυνεύουν μόνο οι δανειολήπτες να χάσουν τα σπίτια τους, αλλά όλοι σχεδόν οι μικρομεσαίοι Έλληνες και να γιατί.
            Με τα δυσβάσταχτα ατέλειωτα χαράτσια και την αλόγιστη φορολογία με παράλληλη ανόητη διεύρυνση της φορολογητέας βάσης από ΜΗΔΕΝ εισόδημα, όλοι θα οφείλουμε στο κράτος αρκετά χρήματα, χωρίς να μπορούμε να τα εξοφλήσουμε ποτέ!!!! Εδώ να προσθέσουμε σωρευμένες και συνεχώς αυξανόμενες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ., μας …..καταχρεώνουν συνεχώς και συστηματικά.
            Οι Τράπεζες ή το κράτος θα πάρει τα σπίτια μας;
            Οι κατασχέσεις από οφειλές στο Δημόσιο είναι προ των πυλών./
            Ήδη έχει γίνει η αρχή!!!!
            Το τέλος ποιο θα είναι; Θα αντιδράσουμε ή θα τους αφήσουμε να μας σώζουν;
            Οι καιροί ου μενετοί!!!! Δεν περιμένουν άλλο…. Και δεν πρέπει.

Μιχάλης Π. Παγώνης
21/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου