Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ, ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!

Γαλλία: Μείωση στις εισφορές επί μισθών για να τονωθεί η ανάπτυξη

Μείωση εισφορών εργοδοτών και μισθωτών κατά 30 δισ. ευρώ για δυο με τρία χρόνια, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας, συστήνει στην γαλλική κυβέρνηση έκθεση, την οποία παρήγγειλε...
η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζονται, μεταδίδει το Reuters.

Τα χαμένα έσοδα θα πρέπει να καλυφθούν από μεγάλες περικοπές δημοσίων δαπανών –πολύ μεγαλύτερες των περικοπών 10 δισ. ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2013- καθώς και αυξήσεις στο ΦΠΑ και το τέλος CSG, το οποίο βοηθά στην χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της Γαλλίας, αναφέρει η εφημερίδα.

Η έκθεση, η οποία καταρτίστηκε από τον πρώην επικεφαλής του αεροδιαστημικού ομίλου EADS,Louis Gallois, θα αναφέρει ότι η κάθετη πτώση του κόστους εργασίας θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην γαλλική οικονομία, σύμφωνα με την Le Figaro.

Οι γάλλοι επιχειρηματίες εδώ και καιρό ζητούν μείωση των εισφορών, που κατατάσσονται στους υψηλότερους παγκοσμίως.

Η έκθεση του Gallois, την οποία έχει παραγγείλει ο Francois Hollande, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η έκθεση θα αναφέρει την ανάγκη μείωσης του εργατικού κόστους τα επόμενα δυο με τρία χρόνια – με ποσό 20 δισ. ευρώ να προέρχεται από την μείωση των εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες και 10 δισ. ευρώ από αυτές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Οι περικοπές θα αφορούν μόνο μισθούς έως και 3,5 φορές τον ελάχιστο μισθό, που σήμερα ανέρχεται σε 9,4 ευρώ την ώρα, προ φόρων, ή 1.425,67 ευρώ τον μήνα, αναφέρει η Le Figaro.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Gallois θα προτείνει μέτρια αύξηση του ΦΠΑ ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από τις εισφορές, σε συνδυασμό με μια μικρή αύξηση του τέλους CSG και έναν νέο «πράσινο» φόρο στο diesel.

Αυτόν τον μήνα, η Le Figaro είχε επίσης δημοσιεύσει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να κόψει τους φόρους που πληρώνουν οι εταιρείες επί των μισθολογίων κατά 8-10 δισ. ευρώ ετησίως, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα.

Η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει κανένα από τα δυο δημοσιεύματα.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου