Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ



του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ 
Ολόθερμη υποστήριξη στον Αντώνη Σαμαρά -με φράσεις που δεν ανέμεναν να ακούσουν τα μέλη της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ- παρείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη μεσημεριανή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου στην Ιπποκράτους.

«Εμείς στηρίζουμε με όλη τη δύναμή μας τον Πρωθυπουργό στη σημερινή του παρουσία στις Βρυξέλλες. Μιλάει εξ ονόματος όλων μας. Εξ ονόματος της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι μάλλον εγκαταλείπει την τακτική των έντονων επικρίσεων και της αποστασιοποίησης από το Μέγαρο Μαξίμου -όπως έπραττε μέχρι πριν από μερικές ημέρες- και πλέον περνά σε μια νέα φάση στη σχέση του με την κυβέρνηση όπου μέσω των δημόσιων δηλώσεων υποστήριξης και των ευχών περι μακροημέρευσής της, απώτερος σκοπός είναι η ένταξη του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό μετά την ψήφιση των μέτρων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο  της International Herald Tribune, είχε τονίσει ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σθεναρά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και την προσπάθειά της και επιλογή του είναι να υπάρχει ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος», ενώ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη υπογράμμισε ότι το κόμμα του «θα λειτουργήσει με απολύτως υπεύθυνο τρόπο, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας», αναφορά που φρόντισε να επαναλάβει και στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο κ. Βενιζέλος, σε πλήρη ταύτιση με τις προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου για τη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε να σταλεί «ένα καθαρό, ελπιδοφόρο μήνυμα από τις Βρυξέλλες», ενώ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να μην παίζουν με τη φωτιά και να μη συμπεριφέρονται στην Ελλάδα προσβλητικά και ως αποσυνάγωγη χώρα.

 Παράλληλα, στο ίδιο πνεύμα διευκόλυνσης των κυβερνητικών επιδιώξεων τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι «δε μπορεί κανείς να δώσει μάχη για να μην απολυθούν επίορκοι, ανεπαρκείς, αργόμισθοι και απόντες».
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά εξήγγειλε τη διεξαγωγή συντακτικού συνεδρίου το Φεβρουάριο, προκειμένου -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ να κάνει «φυγή προς τα εμπρός» και απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας και συμμετοχής στα κορυφαία στελέχη του κόμματος που έχουν απομακρυνθεί ή αποχωρήσει από την παράταξη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «τους θέλω όλους κοντά μου, το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς». Επιπροσθέτως,  αντίστοιχο κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης έστειλε προς τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στη ΔΗΜΑΡ, ενώ από την άλλη εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "δε μπορούμε να έχουμε καμία σχέση με τις δυνάμεις του δήθεν αριστερού συντηρητισμού και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ που δίνει μάχη οπισθοφυλακής και διατήρησης προνομίων".
http://www.new-deal.gr/eidhseis-politikh/6841-ΕΒΑΛΕ-ΠΛΑΤΗ-ΣΤΟ-ΣΑΜΑΡΑ-Ο-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου