Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ άλλαξε πολιτικό «αφεντικό».....

i-igesia-tis-gsee-allakse-politiko-afentiko
 
Είναι πασίδηλο ότι η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ στην οποία καταφέρεται κατά των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των εγκυκλίων για τα εργασιακά, φαίνεται να αλλάζει ουσιαστικά πολιτικό «αφεντικό».


Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ είναι απολύτως ταυτισμένη με τη πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει ότι δεν έχει πλέον μέλλον η στενή σχέση που διατηρούσε η κορφή της ηγεσίας της με το ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση αυτή- σε συνδυασμό με άλλες παράλληλες πρωτοβουλίες- καταδεικνύει ότι οι ισορροπίες άλλαξαν και το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου έχει χάσει οριστικά τα ερείσματα τους στον κόσμο της εργασίας όπως εκφράζεται μέσα από την ΓΣΕΕ.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό που έγινε η διαδικασία σχετικά με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ακυρώνεται η λειτουργία της Βουλής και νομοθετούνται εκ νέου ακόμα πιο δυσμενείς προβλέψεις από αυτές του μεσοπρόθεσμου. Επίσης, θεωρεί ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επισπεύδονται οι χρόνοι εφαρμογής των μέτρων για τις νέες περικοπές, τα εξαντλητικά ωράρια και την άρση της καθολικότητας και του πλήρους περιεχομένου της Εθνικής Γενικής Σύμβασης.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας καταλήγει ότι «η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με κάθε μέσο και τρόπο, δίνοντας μάχη για να καταργηθούν τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα και στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια όσο και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.»

Άρτεμις Παραδείσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου