Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ.....



            Οποία τραγική ειρωνεία!!!! Οποία τεράστια υποκρισία, ανεκτικότητα, υποχωρητικότητα, δουλοπρέπεια, υποδούλωση και πόση κατάντια!!!!!
            Αυτοί που μας διέλυσαν οικονομικά, ανθρωπιστικά, δημιουργικά, εγκληματικά, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους, που οι ίδιοι προκάλεσαν σε βάρος της ανθρωπότητας, προξενώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στα έθνη, παγκοσμίως και σ’ εμάς ειδικότερα, τόσο σε άψυχο πλούτο, όσο και ανυπολόγιστες ανθρώπινες υπάρξεις.
            Αυτοί που βασάνισαν, κατάστρεψαν, διέλυσαν, αφάνισαν λαούς και έθνη ολόκληρα.
            Αυτοί που στην παγκόσμια συνείδηση και ιστορία έχουν χαρακτηρισθεί ένοχοι και στυγνοί εγκληματίες ανυπολόγιστων καταστροφών σε χρήμα και σε ψυχές.
            Αυτοί που προκαλώντας αυτά και πολύ περισσότερα ακατονόμαστα εγκλήματα και ατοπήματα, βασανιστήρια και εκτελέσεις αθώων και αμάχων, σχεδόν για ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα, δυο φορές στρεφόμενοι κατά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ηττήθηκαν και τις δύο φορές και καταδικάστηκαν τόσο στα διεθνή δικαστήρια, όσο και στην συνείδηση της παγκόσμιας κοινωνίας, για όσα δεινά προκάλεσαν.
            Εμείς σαν έθνος και στους δυο αυτούς παγκοσμίους πολέμους, προσφέροντας ανυπολόγιστο φόρο αίματος, αμέτρητες εκατόμβες νεκρών και αναπήρων, θυμάτων πείνας και φονικών επιδημιών, ορθόσαμε το ανάστημά μας και πολεμήσαμε σαν….. Έλληνες, (κατά τον Τσόρτσιλ), και στο τέλος είμαστε με το μέρος των νικητών και των δύο πολέμων.
            Το αποτέλεσμα ήταν πάντα να ξαναγινόμαστε από τις στάχτες μας και τα συντρίμμια μας, μετρώντας τους νεκρούς και τις πληγές μας. Καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας, να ξανασηκωθούμε, όπως έχουμε συνηθίσει, χιλιάδες χρόνια τώρα και να τους ξαναδιδάξουμε, όπως πάντα, χωρίς αυτοί, (οι κύριοι υπαίτιοι των καταστροφών), να πληρώσουν ούτε τα αυτονόητα: τις πολεμικές αποζημιώσεις, τον φυσικό πλούτο που μας κατέστρεψαν και τον χρυσό που μας έκλεψαν, τα δάνεια που μας χρέωσαν κατά την διάρκεια της κατοχής, χωρίς την δική μας δυνατότητα αντίδρασης και συγκατάθεσης και για δικό τους βρώμικό και πολεμοχαρές «όφελος».
            Αυτοί, που η ιστορία τους αρχίζει από τότε που μας ….συνάντησαν!!!
            Αυτοί που, ακόμη και το όνομά τους είναι Ελληνικό (Ευρωπαίοι, Ευρώπη).
            Αυτοί που βγήκαν από τις σπηλιές τους για να μάθουν από μας, τι σημαίνει φιλοσοφία, θέατρο, ποίηση, τέχνες, αθλητισμός, ιατρική, μαθηματικά, αρχιτεκτονική και όλες τις επιστήμες. Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έφτιαχναν ….κατακόμβες και σπήλαια για να αποφύγουν τους κινδύνους από την φύση και τα φαινόμενά της!!!!
            Αυτοί που η πιο παλιά μυθολογία τους αρχίζει από τα ….παραμύθια του Άντερσεν!!!!
            Αυτοί που το πρώτο γραπτό κείμενό τους απέχει χιλιάδες χρόνια από τα δικά μας….
            Αυτοί που τον Ολυμπισμό τον έμαθαν το 1896 μ. Χ. Αυτοί που για να διοργανώσουν Ολυμπιακούς αγώνες θα έπρεπε να μας πληρώνουν α) για την ιδέα και β) για το ύμνο, που κι αυτός είναι Ελληνικός, τόσο στους στίχους, όσο και στην μουσική και γ) για την σημαία που το σήμα της ενώνει και τις πέντε ηπείρους.
            Αυτοί που έπρεπε να μας πληρώνουν για όσα τους διδάξαμε από την αναγέννηση και μετά, που λόγω της Τουρκικής σκλαβιάς μας, έμαθαν από τους Έλληνες της διασποράς όλα όσα ξέρουν σήμερα, κι ας μη το αναγνωρίζουν.
Αυτοί οι ίδιοι, με ευθύνη των ανάξιων πολιτικών που μας κυβερνούν, τώρα,
Μας περιπαίζουν και μας λοιδορούν.
Μας επιβάλουν στυγνά και απάνθρωπα οικονομικά και όχι μόνο μέτρα.
Μας θεωρούν τιποτένιους και παρακατιανούς.
Μας εξευτελίζουν με αλλεπάλληλες ταπεινωτικές δηλώσεις.
Μας κοροϊδεύουν και μας φέρονται τριτοκοσμικά.
Μας λένε ότι πάσχουν και λυπούνται πιο πολύ για τα παιδιά της Αφρικής, από τα δικά μας.
            Μας εκβιάζουν, παραβιάζοντας κάθε ίχνος και έννοια Ευρωπαϊκού δικαίου και διεθνούς συνθήκης.
            Τι να θυμηθώ και πρωτοαναφέρω;
            Τον πρωταίτιο της «υποτέλειάς» μας, που μας αποκάλεσε στους δανειστές και δυνάστες μας «διεφθαρμένο λαό», ότι «καταναλώνουμε πολύ περισσότερα από αυτά που παράγουμε»;
Την φωτογραφία που, έκανε τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας Ευρωπαίο μεγαλοσχήμωνα, να χτυπάει στο κεφάλι τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Οικονομίας, με την εφημερίδα που κρατούσε στο χέρι του, σαν τον πιο αστείο άνθρωπο που συναντούσε;
Ποιος είναι αυτός ο Σόιμπλε, που μας προσβάλλει έτσι; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει; (φράση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας).
Τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπουργούς, που μοιάζουν τρομαγμένοι και μουδιασμένοι μπροστά στους υπερόπτες Ευρωπαίους ομόλογούς τους;
Αυτούς που πανηγυρίζουν και καταχειροκροτούν τους εαυτούς τους, για κάθε μνημόνιο που ψηφίζουν για να μας «δένουν τον λαιμό», σαν θηλιά!!!!
            Τώρα έφτασαν στο έσχατο σημείο, να τα δώσουν όλα και μάλιστα από τις άδειες τσέπες μας και να εκλιπαρούν τους «εντολείς» τους να τους δώσουν….την δόση τους!!!
            Το τυρί το βλέπουν, την φάκα όμως όχι….
Αιδώς Αργείοι!!! Ή μήπως: Αιδώς Αχρείοι;
Πανηγυρίστε λοιπόν πάλι, πήραμε την δόση μας, μπορούμε να ζήσουμε τον…..Νιρβάνα μας!!!!
            Θα σωθούν….οι Τράπεζες!!!!!

Παγώνης Μιχάλης

26/11/2012

1 σχόλιο: