Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή και αίσχος η πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία


Ως την ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, την πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Eurostat.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Στρατούλης, η Ελλάδα έχει πλέον κατακτήσει την πρωτιά στην ανεργία, αλλά και στην ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών οδηγώντας τους να ξενιτεύονται για αναζήτηση εργασίας στα πέρατα του πλανήτη.
«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη και την ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας, σπάζοντας όλα τα ιστορικά μεταπολεμικά ρεκόρ» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη» προσθέτει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου